smestad-utvikling

Parallelloppdrag

Et parallelloppdrag er en prosess der utvalgte arkitekter inviteres til å utforske mulighetene for et område eller en eiendom. Det er en spennende prosess som vil gi en stor variasjon i mulige løsninger med alle aspekter i prosjektet. Det er en tidlig fase i prosjektutviklingen, hvor det legges få føringer fra oppdragsgiver, og arkitektene får fritt spillerom til å vise mulighetene for eiendommen: Arkitektur og byggenes plassering og utforming, innhold og utearealer inkludert overganger til offentlig gate areal og T-bane. 

I denne fasen får vi altså se fire ulike muligheter, og det er viktig å understreke at dette er mulighetsstudier og konseptideer.

Dette vil gi en unik mulighet for medvirkning fra publikum. Vi ønsker å høre hva dere liker best og hva dere ønsker dere på Smestad.


Utforsk de fire parallelloppdragene
– Trykk på bildene under!


Arkitektene

Fire anerkjente arkitektkontor er invitert til å delta i parallelloppdraget. Alle fire har solid erfaring med kompleksiteten i denne type prosjekter og er opptatt av å skape god og spennende arkitektur for beboerne og omgivelsene.

Parallelloppdraget er betalt, men som i en konkurranse vil det kåres en vinner blant de fire. 

Målet for oppdragsgiver er å gå videre med utvikling av det beste prosjektet, med mulighet for å bruke gode ideer og elementer fra de øvrige prosjektene. De fire deltagende arkitektkontor er:

Utstilling

Parallelloppdragene vil bli utstilt i Hoffsveien 92 i februar og mars. Vi planlegger ulike aktiviteter og kontortider og vil gjerne ha besøk av deg.

Åpningstider vil bli annonsert her på nettsiden og på Smestad. 

Se mer om utstillingen her: